Drepturile omului în îngrijirea pacienţilor. Ghidul practicianului

Proiectul “Drepturile omului în îngrijirea pacienţilor. Ghidul practicianului” își propune asigurarea responsabilizării pentru prevenirea încălcării drepturilor omului în îngrijirea pacientului şi implementarea legilor de protecţie a drepturilor acestuia.

Scopul proiectului îl constituie asigurarea răspunderii pentru încălcarea drepturilor omului în îngrijirea pacientului şi implementarea de legi pentru a le proteja drepturile.

Obiectivul principal al proiectului - Crearea unui grup de jurişti care înţeleg conceptele de drepturi ale omului în îngrijirea pacientului şi instrumentele legale pentru a încuraja dezvoltarea acestui domeniu legislativ.

Rezultatele proiectului:

  • Inițierea proiectului a avut loc printr-o primă întâlnire, la începutul lunii octombrie 2013, cu participarea unui consultant din SUA, alături de specialişti naţionali din domeniu. Agenda întâlnirii a cuprins discuţii privind conţinutul ghidului practicianului, responsabilitatea autorilor principali şi a co-autorilor pentru capitolele în care au competenţe, perioada de timp în care va fi elaborat fiecare capitol precum şi întrebări şi clarificări. De asemenea, participanţii au stabilit strategia de comunicare a proiectului intern care cuprinde termenele de elaborare privind proiectul.
  • Lucrul pe fiecare capitol a început cu o perioadă de documentare, între 6 şi 8 săptămâni, perioada de redactare a fost estimată la 5 luni, iar procesul de editare la 4 luni. Aceeaşi perioadă a fost alocată şi pentru traducere.
  • Editarea şi traducerea se vor face în paralel. Documentele sunt bilingve şi vor avea loc două procese de editare. Capitolele scrise de experţii internaţionali vor fi traduse în limba română, iar capitolele scrise în limba română vor fi editate de un editor român şi apoi traduse în limba engleză, respectând formatul şi modelul din engleză.
  • Tipărirea Ghidului va avea loc în iulie - august 2014.

 

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2013 – octombrie 2014, iar finanțatorul este Fundaţia pentru o Societate Deschisă– Programul de sănătate publică. 

 

icon pdfDrepturile omului în îngrijirea pacienţilor. Ghidul practicianului - Descarca