Îmbunătățirea starii de sănătate a populației din România prin creșterea controlului tuberculozei

Proiectul “Imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania prin cresterea controlului tuberculozei“ este bazat pe masurile incluse in Strategia Nationala de Control al Tuberculozei 2013 – 2017, elaborata pornind de la recomandarile OMS si ale ECDC (Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor).

Obiectivul general al proiectului este consolidarea controlului tuberculozei in Romania, cu accent pe tuberculoza multidrog rezistenta si extrem de rezistenta (TB-MDR/XDR) si pe grupurile sarace si vulnerabile.

Obiective specifice
1.    Consolidarea capacitatii institutionale a Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei (PNPSCT), in vederea controlului epidemiei de TB din Romania
2.    Asigurarea depistarii timpurii a cazurilor de TB-MDR/XDR
3.    Asigurarea tratamentului complet, continuu si de calitate, cu medicamente de linia a 2-a, pentru pacientii cu TB-MDR/XDR
4.    Dezvoltarea unui model integrat de suport la nivelul comunitatii, pentru tratamentul si prevenirea TB in grupurile sarace si vulnerabile.

Proiectul “Imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania prin cresterea controlului tuberculozei“ a inceput la 1 august 2014, are o durata de implementare de 20 de luni si este desfasurat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“ Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Romanian Angel Appeal si Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate. Proiectul este cofinantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, in cadrul programului Ro 19 – Initiative de sanatate publica, operat de Ministerul Sanatatii.

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesati : www.control-tb.marius-nasta.ro.