Când ne raportăm la sistemele noastre de sănătate, realizăm oare întodeauna că ele sunt datoare să îndeplinească funcții și obiective care să răspundă unor scopuri sociale dezirabile, prin furnizarea de servicii centrate pe pacient? Citeste mai departe...                                                                                                

Indiferent ce răspunsuri există la aceste întrebări, nouă nu ne este indiferent cum răspund sistemele de sănătateCiteste mai departe...

 
 
 

Am dezvoltat și asigurat managementul a peste 90 de programe și proiecte realizate pe parcursul celor peste 15 ani de activitate. În regiune, ne-am validat abilitățile de management de proiect în provocări de amploare diferită: de la proiecte de 10.000 Euro și până la proiecte de 10.000.000 Euro. Citeste mai departe...

Proiectul este o continuare a inițiativei finanțate de Fundaţia Coca Cola România și implementată cu success în perioada 2010-2012, care a avut ca obiectiv general susţinerea dezvoltării la copii şi tineri a aptitudinilor necesare unui stil de viaţă sănătos, cu accent pe obiceiurile alimentare şi practicarea cu regularitate a activităţii fizice.

Obiectivele celei de-a doua etape de implementare a proiectului sunt:

  • Consolidarea rezultatelor obţinute prin intervenţiile din etapa anterioară.
  • Dezvoltarea/completarea setului de intervenţii bazate pe rezultatele fazei anterioare de evaluare, cu accent pe echilibrul nutriţional (aport-consum) şi exerciţii fizice.
  • Continuarea dezvoltării instrumentelor de intervenţie, cu accent pe echilibrul nutriţional, activitatea sportivă, implicarea şi sprijinul familiei.
  • Extinderea intervenţiilor.
  • Evaluarea şi monitorizarea implementării. 

 

Activitățile proiectului în școli din județul Buzău

Rezultate proiectului:

Dezvoltarea şi evaluarea unui model de educaţie în şcoli care să permită elevilor să dezvolte un stil de viaţă sănătos, prin consolidarea rezultatelor de-a lungul timpului, transformând aceste intervenţii într-un mod de viaţă.

Rezultate etapei anterioare: proiectul a fost implementat în 23 de şcoli cu un total de 136 de clase dintre care: 12 din mediul urban: 10 din Bucureşti, 1 din Buzău şi 1 din Prahova; 11 din mediul rural: 5 din judeţul Prahova şi 6 din judeţul Buzău; 3.306 de elevi din clasele a V-a şi a VI; 136 de profesori; 6.000 de părinţi.

Proiectul se derulează în perioada august 2013- iulie 2015, iar finanțatorul este Fundaţia Coca Cola România.