Propuneri: cum ar trebui abordat domeniul sănătății în perspectiva fondurilor UE 2014-2020

Interviu pentru EurActiv.ro acordat de Dana Fărcășanu, președintă a Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS)


Sistemul de sănătate din România nu este pregătit să facă față trendului demografic de îmbătrânire a populației, respectiv, bolilor cronice asociate acestui fenomen. Plus: infrastructura de sănătate este precară, însă investițiile în infrastructură nu rezolvă anumite probleme grave ale sistemului și trebuie privite ca un mijloc și nu ca un scop în sine. Iată numai două dintre ideile principale de abordare a finanțărilor în domeniul sănătății pe care le-a lansat, într-un interviu pentru EurActiv.ro, Dana Fărcășanu, președintă a Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS). 

Aceasta a oferit multe exemple pentru susținerea propunerilor sale, între care și situațiile care, "din păcate, reprezintă o stare de fapt în multe gospodării rurale sărace: un copil mic cu nutriție neadecvată, cu o mamă cu un nivel de educație scăzut are asigurată o stare de sănătate precară din start. La ce ajută un spital cu lift sau termopane noi?"

CPSS este partener de dialog al Ministerului Fondurilor Europene în comitetul consultativ pentru elaborarea documentelor pentru cadrul financiar 2014-2020.

Articol publicat de Euractiv: 23 Septembrie 2013 (http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_25473/Propuneri-cum-ar-trebui-abordat-domeniul-sanatatii-in-perspectiva-fondurilor-UE-2014-2020.html