Comunicarea pentru Schimbarea Comportamentelor în Controlul Tuberculozei (TB) – de la strategie naţională la intervenţii locale

CPSS implementează, începând cu anul 2013, proiectul “Comunicarea pentru Schimbarea Comportamentelor în Controlul Tuberculozei – de la strategie naţională la intervenţii locale”.

Prin acest proiect, CPSS şi-a propus ca scop să asigure protecţia populaţiei sărace şi vulnerabile la TB, prin educaţie ţintită şi intervenţii de schimbare a comportamentului.

Obiectivul general al proiectului este reducerea transmiterii tuberculozei în rândul populaţiilor sărace şi vulnerabile, al familiilor acestora şi al comunităţilor, prin intervenţii de informare, educare şi comunicare orientate în vederea adoptării unui comportament adecvat faţă de prevenirea şi tratamentul tuberculozei. 

  

Imagini din acțiunile proiectului

Pentru perioada ianuarie – decembrie 2013, rezultatele proiectului însumează:

  • Organizarea a 58 de caravane de informare în 15 de judeţe (Alba, Arad, Bihor, Braşov, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Teleorman, Timiş, Tulcea), ocazie cu care au fost informate 5.767 de persoane aparţinând populaţiilor vulnerabile (inclusiv populaţia de etnie romă). Caravanele de informare au fost realizate în perioada aprilie-decembrie 2013.
  • Elaborarea şi distribuirea materialelor promoţionale aferente organizării caravanelor după cum urmează: 5.300 de pliante; 1.590 de tricouri, 212 rucsace; 424 de şepci, 20 de copii ale filmului educaţional “Aventurile Bacilului KOCH”.

Până la sfârşitul proiectului, mai sunt planificate a se desfăşura un număr de 32 de caravane cumulând un număr de 3.833 persoane informate.

Proiectul se implementează în perioada ianuarie 2013 – septembrie 2014, iar finanțarea este asigurată de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal.