Stil de viaţă sănătos

Proiectul este o continuare a inițiativei finanțate de Fundaţia Coca Cola România și implementată cu success în perioada 2010-2012, care a avut ca obiectiv general susţinerea dezvoltării la copii şi tineri a aptitudinilor necesare unui stil de viaţă sănătos, cu accent pe obiceiurile alimentare şi practicarea cu regularitate a activităţii fizice.

Obiectivele celei de-a doua etape de implementare a proiectului sunt:

  • Consolidarea rezultatelor obţinute prin intervenţiile din etapa anterioară.
  • Dezvoltarea/completarea setului de intervenţii bazate pe rezultatele fazei anterioare de evaluare, cu accent pe echilibrul nutriţional (aport-consum) şi exerciţii fizice.
  • Continuarea dezvoltării instrumentelor de intervenţie, cu accent pe echilibrul nutriţional, activitatea sportivă, implicarea şi sprijinul familiei.
  • Extinderea intervenţiilor.
  • Evaluarea şi monitorizarea implementării. 

 

Activitățile proiectului în școli din județul Buzău

Rezultate proiectului:

Dezvoltarea şi evaluarea unui model de educaţie în şcoli care să permită elevilor să dezvolte un stil de viaţă sănătos, prin consolidarea rezultatelor de-a lungul timpului, transformând aceste intervenţii într-un mod de viaţă.

Rezultate etapei anterioare: proiectul a fost implementat în 23 de şcoli cu un total de 136 de clase dintre care: 12 din mediul urban: 10 din Bucureşti, 1 din Buzău şi 1 din Prahova; 11 din mediul rural: 5 din judeţul Prahova şi 6 din judeţul Buzău; 3.306 de elevi din clasele a V-a şi a VI; 136 de profesori; 6.000 de părinţi.

Proiectul se derulează în perioada august 2013- iulie 2015, iar finanțatorul este Fundaţia Coca Cola România.