Furnizarea de intervenții integrate de suport comunitar în vederea depistării active și a îmbunătățirii aderenței la tratament a cazurilor de tuberculoză (TB)

GF Poster EnglishProiectul ”Furnizarea de intervenții integrate de suport comunitar în vederea depistării active și a îmbunătățirii aderenței la tratament a cazurilor de tuberculoză (TB)” se bazează pe măsurile incluse în Strategia Națională de Control al TB în România 2015-2020 (SNCT) și are la bază experiența internațională în domeniu care a demonstrat că asigurarea unor rezultate pozitive la tratament necesită implementarea unor strategii centrate pe pacient.

 

Proiectul nostru, în linie cu strategia națională, își propune asigurarea de tratament sub directă observare (DOT) prin intermediul unor persoane suport (lucrătorii comunitari - suporterii DOT), furnizarea de sprijin social și creșterea aderenței pacienților la tratament prin intermediul stimulentelor, identificarea persoanelor la risc (suspectii de TB) și trimiterea lor pentru testare către dispensarul TB.


Perioada de implementare: 1 aprilie 2015 – 31 decembrie 2017

 

  Procedura Anticoruptie_site FG

Va rugam sa adresati sesizarile Dvs, daca este cazul, la adresa  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.


Finantator: Fondul Global de Lupta Impotriva SIDA, Tuberculozei si Malariei


Primitor principal: Fundatia Romanian Angel Appeal


Implementator: Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate


Buget: 764.802 EUR


Scopul proiectului este acela de a contribui la reducerea incidenței și mortalității prin TB în România prin îmbunătățirea diagnosticului, tratamentului și prevenției cu atenție specială pentru anumite populații cheie.


Obiectivele proiectului sunt:

  • Intensificarea depistării active a TB în 6 județe din Romania (Argeș, Constanța, Dolj, Maramureș, Neamț și Municipiul București), prin referirea spre testare a 15.000 de suspecți si identificarea a 1.400 de pacienți cu TB până în 2017;
  • Îmbunătățirea aderenței la tratament a cazurilor de TB în 6 județe din România, prin creșterea procentului de pacienți care beneficiază de DOT de la 40% (în 2013) la 70% până în 2017.

 

Activitatile principale ale proiectului sunt:

  • Identificarea și instruirea lucrătorilor comunitari (suporterilor DOT)
  • Identificarea și referirea suspecților de TB către serviciile medicale de diagnostic și tratament (dispensarul TB)
  • Asigurarea tratamentului sub directă observare (DOT) pentru pacienții aflați în faza de tratament ambulatoriu
  • Activități aferente managementului de proiect

 

Rezultate preconizate

  • Referirea spre testare a minimum 15.000 de suspecți până la sfârșitul proiectului și identificarea a 1.400 de bolnavi cu TB pe perioada de derulare a acestuia;
  • Îmbunătățirea aderenței la tratament a cazurilor TB în 6 județe din România prin creșterea procentului pacienților care beneficiază de DOT de la 40% in 2013 la 70% in 2017;
  • Asigurarea tratamentului sub directă observare (DOT) pentru 3.500 de pacienți în cele 6 județe în care se implementează proiectul.

 

Rezultate obtinute (actualizare periodica)